emulators resolution 800x600



  • hello guys , I state that it is only recently that I attempt with emulations , I bought a raspberry ft 2 and an LCD panel 8 " maximum 800x600 60hz resolution.
    I managed to start recalbox , the screen can be seen well, when I start the emulators the screen dark and I can not support the resolutions , it happens with all emulators except for the nintendo 64 who apparently has already set the base 800x600 , the fact is that I can not access to the configurations of all the others .
    I tried to insert a global setting with DMT9 but I always have the same problem
    can you help me ? thanks

    sorry for my english, i have used a google translate



  • hey @kelevra981

    is your TFT screen a HDMI one ?

    Anyway, setting global.videomode=default in the recalbox.conf is fairly enough, most of times. There are quite some infos on the wiki about video settings



  • yes is a TFT HDMI

    https://shop.pimoroni.com/products/hdmi-8-inch-lcd-screen-kit-800-600

    i setting whit global.videomode=default but emulator dont work, i no have idea :(



  • my setting now:

    #hdmi_safe=1

    disable_overscan=0

    hdmi_group=2
    hdmi_mode=9
    global.videomode=default

    hdmi_drive=2

    hdmi_force_hotplug=1

    #sdtv_mode=2

    #dtoverlay=lirc-rpi

    boot_delay=3

    avoid_safe_mode=1

    kernel=zimage



  • @kelevra981 dude, you're messing settings. I said the global.videomode is in the recalbox.conf, not the /boot/config.txt.



  • sorry, i'm a noob whit lynux, how I can do to open recalbox.conf?


  • Moderator
    Team


  • Translator

    @acris Gentle Hint: The first link sends me to a "create new wiki page" page. My browser tells me there could be a XSS-Attempt. I thought this could be of interest to you. (Using FF 48.0, works in Chromium 51.0.2704.79).

    Dev console sais:

    Content Security Policy: Directive 'frame-src' has been deprecated. Please use directive 'child-src' instead.
    
    Content Security Policy: The page's settings blocked the loading of a resource at about:blank ("base-uri https://github.com").
    

    May also be a github bug. Couldn't track it down.


  • Moderator
    Team

    I have no problem with 2 links. Theses links exist.


Log in to reply
 

Want to support us ?

Join us on :

405
Online

28794
Users

14637
Topics

110660
Posts

Looks like your connection to Recalbox Forum was lost, please wait while we try to reconnect.