Raspberry Pi 4

For information, Recalbox IS NOT compatible with Raspberry Pi 4 yet.
Pour information, Recalbox N'EST PAS encore compatible avec le Raspberry Pi 4.

The Recalbox Team.

Odroid-XU4 Kodi with RB6.1



  • Hi,

    I updated to RB6.1 and found new issues :

    • system sound is at 0% after start.
    • kodi cannot play videos (they are freezing)
    • no sound when playing music
    • default sound card seems to be analog on kodi, while I'm using an AVR.

    BR,
    Alex.



  • After reboot, Kodi is able to play videos without sound.
    If I go to settings/audio, menu stucks for 20/30secs, then goes timeout.
    There I cannot select audio output (with is empty !).

    Any idea ?

    Some infos:

    • recalbox.conf:
      audio.device=auto
      audio.volume=100
      audio.bgmusic=1
    • /boot/config:
      <empty>
    • cat /proc/asound/cards:
      0 [OdroidXU4 ]: Odroid-XU4 - Odroid-XU4
      Odroid-XU4
    • grep audio /etc/retroarch.cfg | grep -v "#":
      <empty>
    • lsmod | grep snd
      <empty>
    • cat /etc/modules.conf
      uinput
      usbhid
    • amixer
      <empty>

    Looks like no driver is loaded ...



  • I tried this config, but there is still no sound on HDMI:

    • cat /boot/config.txt
      hdmi_drive=2
      dtparam=audio=on
      config_hdmi_boost=0
      hdmi_force_hotplug=1


  • Looks like a known bug (https://gitlab.com/recalbox/recalbox/issues/836) due to the kernel bump.
    No solution yet to my knowledge.



  • Thanks I'll follow it.

    There is 2 issues I think :

    • audio config not restored on boot (after manual setting, I get audio in games)
    • kodi audio not working at all (even after setting audio output device in RB)


  • Hello,

    On my xu4 with recalbox with update installed. I try to follow your instruction and change the asound.conf :
    pcm "hw:0,0".
    After a reboot, it just removed the menu stucks timeout.

    I still have no sound on kodi and video is freezing after few seconds.

    recalbox.conf:
    audio.device=auto (try hdmi as well)
    audio.volume=100
    audio.bgmusic=1

    I have all the same infos arcueid mention as bellow.

    On the kodi.log I got some error after trying to play a video on youtube:

    22:22:22.843 T:2435781600 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
    22:22:23.638 T:2951738336 ERROR: ActiveAE::FlushEngine - failed to flush
    22:22:24.049 T:2435781600 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
    22:22:28.638 T:2951738336 ERROR: Previous line repeats 3 times.
    22:22:28.638 T:2951738336 ERROR: ActiveAE::InitSink - failed to init
    22:22:28.638 T:2951738336 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 1
    22:22:28.638 T:2951738336 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 1
    22:22:28.874 T:2435781600 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
    22:22:29.142 T:2951738336 ERROR: ActiveAE DSP - Create - DSP input convert failed
    22:22:29.142 T:2951738336 ERROR: ActiveAE DSP - CreateDSPs - Creation of processing class failed
    22:22:30.080 T:2435781600 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer

    The full log file is available here : https://nextcloud.dungtri.be/index.php/s/sogzeNJqSF68zcj

    On es_log.txt :

    [2019/11/25 22:21:00.109] (ERROR) : VolumeControl::init() - Failed to find mixer elements!
    [2019/11/25 22:21:00.109] (ERROR) : VolumeControl::init() - Failed to find mixer elements!
    [2019/11/25 22:21:00.129] (ERROR) : MUSIC Error - Unable to open SDLMixer audio: ALSA: Couldn't open audio device: Device or resource busy

    [2019/11/25 22:21:00.129] (ERROR) : MUSIC Error - Unable to open SDLMixer audio: ALSA: Couldn't open audio device: Device or resource busy

    [2019/11/25 22:21:00.130] (ERROR) : /recalbox/share/system/.emulationstation/es_systems.cfg file does not exist!

    I would like to install aplay command to list and check if audio device is correct but I don't know how on rootbuild.

    Dung Tri.


Log in to reply
 

Want to support us ?

160
Online

62115
Users

18656
Topics

140126
Posts

Looks like your connection to Recalbox Forum was lost, please wait while we try to reconnect.