can't connect to Wifi using TP-LINK TL-WN823N



  • @gkralicek2 Ok. I managed to isolate the part of the recalbox.log file that matches the boot with Ethernet, I think it is OK. Here is the part of the file :

    [       11.37] : starting new log
    [       11.41] : converting dos to unix carriage return characters
    [       12.18] : setting hostname to RECALBOX
    [       12.19] : setting audio volume to 90
    [       12.23] : setting audio to auto
    ---- recalbox-config.sh ----
    [       12.27] : setting audio volume : 90
    ---- recalbox-config.sh ----
    [       12.30] : setting audio output mode : auto
    numid=3,iface=MIXER,name='PCM Playback Route'
      ; type=INTEGER,access=rw------,values=1,min=0,max=2,step=0
      : values=0
    Simple mixer control 'PCM',0
      Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Limits: Playback -10239 - 400
      Mono: Playback -663 [90%] [-6.63dB] [on]
    [       12.44] : creating network entry in /var/lib/wpa_supplicant.conf
    [       12.49] : updated wifi settings : ssid=NUMERICABLE-B023 key=BNKFPLJB1K
    [       12.52] : setting keyboard layout to fr
    Loading /usr/share/keymaps/i386/azerty/fr.map.gz
    [       13.13] : starting emulationstation with lang = fr_FR
    [       13.15] : Starting emulationstation with command :
    [       13.18] : HOME=/recalbox/share/system LANG="fr_FR.UTF-8" SDL_VIDEO_GL_DRIVER=/usr/lib/libGLESv2.so SDL_NOMOUSE=1 /usr/bin/emulationstation; [ -f /tmp/shutdown.please ] && (rm /tmp/shutdown.please; shutdown -h now);[ -f /tmp/reboot.please ] && (rm /tmp/reboot.please; shutdown -r now)
    ---- recalbox-config.sh ----
    udhcpc (v1.24.1) started
    Sending discover...
    Sending discover...
    Sending discover...
    No lease, failing
    ---- recalbox-config.sh ----
    [       28.12] : no wlan interface found
    [       31.19] : Starting S94manager
    Will not start pm2 : system.api.enabled is set to 0
    ---- recalbox-config.sh ----
    


  • @blaadr The wire connection is indeed down but the Wlan0 still hasn't initialized cause "no wlan interface found".
    You dongle is not detected by the system, hence no driver is installed to handle it and mount the wlan0 interface :=((



  • Maybe should I try reinstalling from zero the last update of the recalbox OS, is there a possibility that It will solve the problem ?



  • @blaadr That's the only thing that remains to be done i'm afraid. Try to make a fresh installation and do it having the dongle installed on your usb port so that it can be initialized properly.



  • @gkralicek2 ... not better after reinstalling... I will try with another usb dongle, any advice about which one to get ?



  • @blaadr Edimax EW-7811-UN is the one i'm using on my Pi 2 and it works perfect !



  • @gkralicek2 Ok I take this one from amazon.
    I'll get you in touch when I'll get it.

    However thanks for the time past trying to solve the problem.



  • @blaadr At least it was worth a try. Keep me posted once you'll get the new dongle :=)


  • Moderator
    Team
    Moderator
    Translator

    @blaadr I believe you can find the answer here:
    https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2335795

    After some modifications and compiling of the rtl8192eu-linux-driver, they got it working.



  • @paradadf Thanks for it ! I've already returned the dongle to Amazon but if it may help someone it is always good !
    Anyway I think recompiling a driver is a bit too advanced for me ^^

    @gkralicek2 Searching out something else, I found an old USB wifi dongle (BELKIN N300 Micro Wireless Adapater) and it works like a charm !



Want to support us ?

Join us on :

173
Online

26157
Users

13539
Topics

102702
Posts

Looks like your connection to Recalbox Forum was lost, please wait while we try to reconnect.